deep
Harbi Aktif Üye
Kıymalı tarhana çorbası nasıl yapılır
Malzemeler (4-6 kişilik)
Yapılışı
Tarhanayı bir kâseye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyerek kenara alın. 4 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alıp kıymayı soteleyin. Kıyılmış sarımsak ilave edip, sotelemeye devam edin. Sıcak suyu ilave edip 2 dakika kaynatın. Tarhanayı yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ekleyin. Salça ve yoğurt suyu ekleyip, 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Üzerine nane ve arzuya göre pul biber serpip, sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler (4-6 kişilik)
- 3 çorba kaşığı toz tarhana
- 150 gram kıyma
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 5-6 su bardağı sıcak su
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı yoğurt suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- Üzeri için: 1 çorba kaşığı nane veya pul biber
Yapılışı
Tarhanayı bir kâseye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyerek kenara alın. 4 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alıp kıymayı soteleyin. Kıyılmış sarımsak ilave edip, sotelemeye devam edin. Sıcak suyu ilave edip 2 dakika kaynatın. Tarhanayı yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ekleyin. Salça ve yoğurt suyu ekleyip, 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Üzerine nane ve arzuya göre pul biber serpip, sıcak olarak servis yapın.