Kıymalı Kopartma Börek Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Kıymalı Kopartma Börek Tarifi Resimli , Kıymalı Kopartma Börek nasıl yapılır
kiymali kopartma borek.jpg
MALZEMELER:

Hamuru için:
  • 4 çay fincanı un
  • tuz, su
  • 1 p. kuru maya
  • İç harcı için:
  • 2 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 200 gr kıyma
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için:
  • sıvıyağ
  • 2 yemek k. yoğurt
  • 1 tane yumurta

Kıymalı kopartma börek yapılışı
Hamur yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su alınır yoğrulur. Kıvama gelince bir kenara alıp bekletilir.
Bu arada iç harcını hazırlayalım. Tavaya kesme tahtasında incecik kıydığımız soğanı ve kıymayı alalım kavuralım. Üzerine haşlanıp rende yaptığımız patatesi ilave edelim, bir iki karıştırıp tuzu ve baharatını ayarlayalım karıştırıp ocaktan alalım.

Hamurdan bezeler koparalım, elimizle yuvarlayıp açalım ortasına iç koyalım kapatalım. Tepsiye dizelim üzerine bastıralım, yoğurtla karıştırdığımız yumurta sarısını, üzerine sürelim.180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.İçine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst