mahir
Harbi Aktif Üye
Kıyma içli bulgurlu börek nasıl yapılır
Malzemeler
Margarini eritip doğranmış soğan ve kıymayla birlikte kavurun. Bulguru yıkayıp süzün.İri dövülmüş cevizi,baharatları ve bulguru ilave edin.Yaklaşık 2-3 dk.kadar kavurup ateşten alıp soğutun.
Yufkaların her birini 6 üçgen parça halinde kesin yufkaların geniş kısmına içten koyup rulo şeklinde sarın.Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 200 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı ceviziçi
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı margarin
- Tuz ve karabiber
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı galeta unu,
- Sıvıyağ
Margarini eritip doğranmış soğan ve kıymayla birlikte kavurun. Bulguru yıkayıp süzün.İri dövülmüş cevizi,baharatları ve bulguru ilave edin.Yaklaşık 2-3 dk.kadar kavurup ateşten alıp soğutun.
Yufkaların her birini 6 üçgen parça halinde kesin yufkaların geniş kısmına içten koyup rulo şeklinde sarın.Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.