Keçiboynuzu Pekmezli Un Helvası

Keçiboynuzu Pekmezli Un Helvası Tarifi - Keçiboynuzu Pekmezli Un Helvası Nasıl Yapılır?

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir?


İçinde sütün üç katı oranında kalsiyum var.Çinko,sodyum ve potasyum bakımından zengin.Kemik gelişimi açısından faydalı,iyi bir balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı.
Un helvamızın malzemeleri

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı tereyağ ( ya da 1/4 su bardağı sıvı yağ)
Un helvasının yapılışı

Yağı eritin ,içine unu ilave edin.Sürekli karıştırarak pembeleştirin,dikkat edin un çok çabuk yanıyor.Bu arada su ve pekmezi bir tencereye koyup kaynatın.Pembeleşen una pekmezli su karışımını yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin ki topak olmasın.(gerçi benim helvam topaklandı ama tadı iyiydi)Suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edin.
Suyunu çekince ateşi söndürün ve tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika dinlendirin.2 kaşık yardımıyla köfte şeklini verin,helvanız hazır
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
10B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
3
Görüntülenme
6B
Üst