mahir
Harbi Aktif Üye
Kavurma Tarifi, Kavurma nasıl yapılır
Evet sevgili ziyaretçilerimiz kolay ve leziz bir kavurma tarifi ile karşınızdayız.
Malzemeler
Kavurma Yapılışı
1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ilave edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte eti pişirmeye bırakın. Etler, suyunu çekip, kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapın.
Evet sevgili ziyaretçilerimiz kolay ve leziz bir kavurma tarifi ile karşınızdayız.
Malzemeler
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı)
- 1 su bardağı su
- Yarım çorba kaşığı tuz
- 125 gr. margarin
Kavurma Yapılışı
1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ilave edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte eti pişirmeye bırakın. Etler, suyunu çekip, kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapın.