Kavala Kurabiyesi Tarifi

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Kavala Kurabiyesi Tarifi - Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır
gsRzt.jpg

Malzemeler
1 su bardağı ince çekilmiş(un haline getirilmiş) badem içi
125 gr. tuzsuz tereyağ
1/2 su bardağı un
2/3 su bardağı pudra şekeri
2/3 su bardağı iri kıyılmış (1 badem 3-4 parçaya bölünmüş olsun) badem içi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ekstra pudra şekeri

Hazırlanışı
1- Önce parça bademleri, badem unu, unu yanmaz tavaya alıp kavurun. Unun kokusu gidene kadar. Dikkat edin sakın rengini kaybetmesin. Bir kenara alıp soğumasını bekleyin.

2- Oda sıcaklığında yumşamış tereyağının içine pudra şekeri, kabartma tozu ve kavurduğunuz malzemeleri ekleyip bolca yoğurun. Eğer sert bir hamur olduysa biraz su yumşak olduysa biraz un ekleyin.

3- Yoğurduktan sonra un serili bir tezgahta çok ince olmadan yaklaşık 1 cm kalınlığında ellerinizle köşelerden sıkıştırıp merdaneyle üstüne bastırarak açın. Açarken kenarları parçalanabilir. Onun için her açışta yanlardan içe doğru bastırın. Offf ne zor oldu tarifi vermesi.

4-Ay dede kalıplarınız varsa onlarla yoksa su bardağı yardımıyla ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

5-Fırından çıktıktan sonra 3-4 dakika bekleyip üstüne ekstra olan pudra şekerini çay süzgeci yardımıyla eleyin.

Afiyet olsun!!!
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Üst