deep
Harbi Aktif Üye
Katmer ekmek nasıl yapılır?

Malzemeler (8 kişilik)
Yapılışı

Malzemeler (8 kişilik)
- 3 su bardağı un Yarım paket yaş maya
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı çörekotu
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, sıvıyağ, yumurta, yoğurt ve tuz ekleyip yoğurun.
- Unlanmış zeminde merdane yardımıyla 2-3 mm inceliğinde açıp, üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını sürün.
- Hamurdan dört parmak genişliğinde şeritler kesip, bir adet şeridi rulo şeklinde sarın.
- Diğer şeritleri de üzerine sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hafifçe bastırın.
- Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Yarım saat dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.