Katmer ekmek tarifi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deep

Harbi Aktif Üye
Katmer ekmek nasıl yapılır?
katmer ekmek.jpg
Malzemeler (8 kişilik)

  • 3 su bardağı un Yarım paket yaş maya
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı çörekotu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı
  1. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, sıvıyağ, yumurta, yoğurt ve tuz ekleyip yoğurun.
  2. Unlanmış zeminde merdane yardımıyla 2-3 mm inceliğinde açıp, üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını sürün.
  3. Hamurdan dört parmak genişliğinde şeritler kesip, bir adet şeridi rulo şeklinde sarın.
  4. Diğer şeritleri de üzerine sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hafifçe bastırın.
  5. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Yarım saat dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
Geri
Üst