Karnıyarık Tarifi Oktay Usta

Ömer
Yönetici
Karnıyarık Tarifi, Karnıyarık nasıl yapılır
karniyarik.jpg
Oktay Usta'nın o damak çatlatan karnıyarığını yediniz mi? Deneme fırsatınız olmadıysa denemekten zarar gelmez.

Malzemeleri

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet orta boy soğan
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • İnce doğranmış maydanoz
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Karnıyarık yapılışı

Patlıcanların baş ve orta kısımlarından 2cm yer bırakıp patlıcanlar tüm soyulur. Ortadan bıçak dibe değmeyecek şekilde kesilir. Bol tuzlu suda bir saat bekletilir. Sıkılıp, peçeteye çıkarılan patlıcanlar bol kızgın yağda kızartılır. Tepsiye çizilen yeri üste gelecek şekilde dizilir ve bir kaşık yardımıyla orta kısımları iyice ezilerek çukurlaştırılır. Kıyma çok az yağda soğanla kavrulur. Rendelenmiş domates, tuz, biber, karabiber ilave edilip, bir taşım kaynadıktan sonra söndürülür. Yemek kaşığı yardımıyla patlıcanların ortalarına kıymalı iç doldurulur. 2 su bardağı salçalı su ilave edilerek 15-20 dakika pişirilir. Söndürüldükten sonra üzerlerine ince kıyılmış maydanoz dökülür. Afiyet olsun.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst