Kabaklı Börek Tarifi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mahir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mahir

Harbi Aktif Üye
Kabaklı Börek Tarifi, Kabaklı Börek nasıl yapılır

Malzemeler
  • 5 adet orta boy kabak
  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 100 gr beyaz peynir
  • Dereotu
  • Yeterince tuz
  • Çörekotu
  • Susam

Kabaklı Börek Yapılışı
  • Kabaklar rendelenir.
  • Ezilen beyaz peynirin için rendelenmiş kabaklar ve ince kıyılmış dereotu, tuz ilave edilerek iç hazırlanır.
  • Yumurta, süt ve yağ çırpılır.
  • Bir yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir. İkinci yufkanın yarısı da üzerine serilir.
  • Hazırlanan sütlü karışımla iyice ıslatılır. Hazırlanan için yarısı konulur ve üzerine kalan yarım yufka serilip sos ile ıslatılır.
  • Geri kalan iç boşaltılır. Üzeri üçüncü yufka ile kapatılır.
  • İlk serilen yufkanın kenarları içeriye doğru kıvrılır. Kalan sütlü karışım üzerine sürülür.
  • Çörekotu ve susamla süslenir.
  • 45 dakika serin yerde dinlendirildikten sonra önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Geri
Üst