Kabak uyutması tarifi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deep

Harbi Aktif Üye
Kabak uyutması nasıl yapılır
kabak uyutmasi.jpg
Malzemeler (4 kişilik)

  • 4 adet kabak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram beyaz peynir
  • Pul biber
  • Tuz
  • Servis için: Yarım demet kıyılmış dereotu

Yapılışı
Kabakları boylamasına ortadan ikiye kesin. Ortalarını hafifçe oyarak çıkarın. Üzerlerine tuz serpiştirin. Ayrı bir yerde ufalanmış peynir ve pul biberi karıştırın. Peynirli karışımı kabakların ortalarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabaklar yumuşayıp, peynir hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp, üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Dereotu serpiştirip, arzuya göre yoğurtla servis yapın.
 
Geri
Üst