İstanbulun en güzel piknik yerleri

Ömer
Yönetici
İstanbulun en güzel piknik yerleri,istanbulun en güzel piknik alanları, istanbul piknik yerleri, istanbul piknik alanları

İstanbul’un en güzel yerleri

Belgrad Ormanları

Piknik denince akla ilk olarak İstanbul’un akciğerlerinden Belgrad Ormanları geliyor. Belgrad Ormanları içindeki Neşet Suyu, Sultan Murat Bendi ve Avyat Bendi gibi birçok mesire yeri, piknik yapmak için biçilmiş kaftan. Osmanlı döneminde şehre su getirmek için inşa edilen su kemerlerinin bulunduğu Bentler piknik alanı, Belgrad Ormanları’ndaki seçeneklerden yalnızca biri.

Metin Erksan’ın Sevmek Zamanı filmiyle ünlenen bu mesire yerindeki seyrine doyum olmayan gölet iştahınızı açacak. Gelirken bisikletinizi aracınıza koymak iyi bir fikir olabilir; buradaki toprak patika bisiklet kullanımı için son derece uygun. Olur ya erkenden yola çıkıp yiyecek getirmeyi unutursanız diye belediye tarafından bu mesire yerine bir sosyal tesis de açılmış. Bentlere ulaşmak için iki yolunuz var: Belgrad Ormanı ana girişinden girip Neşet Suyu’nda aracınızı park edin ve yaklaşık iki kilometrelik toprak yolu takip edin. Kemerburgaz yolundan ormana girerseniz Büyük Belgrad Bendi’nin sadece 500 metre uzağında olacaksınız.

Büyükada Dilburnu

Adalar’ın her biri piknik yapmak için biçilmiş kaftan. Hepsi de deniz ve çam kokusuyla bezeli Adalar’da illâ bir noktayı seçmemiz gerekiyorsa cevabımız Dilburnu. Kabataş, Kadıköy ya da Bostancı’dan Adalar vapuruna binip Büyükada’da iniyorsunuz.

İskelenin karşısındaki ana caddeden sağa, yani adanın güney batısına doğru devam ederek bu mesire yerine ulaşabilirsiniz. Ahşap masaları kapmak için erken davranmanız gerekebilir. İskeleden yürüyerek yarım saat süren Dilburnu’na gitmek için bisiklet de kiralayabilir, böylece piknikte haklayacağınız börek ve kekleri çabucak enerjiye çevirip yakabilirsiniz. Tabii yemekten sonra tembellik edip çamların altında tatlı bir şekerlemeye yatmakda bir seçenek. Tercih sizin.

Validebağ Korusu
Üsküdar Koşuyolu’ndaki koru, piknik, topsuz olmaz diyenler için. İki geniş düz çimenlik, voleyboldan tek kale futbola her türlü piknik sporu ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Piknik yaparken kamp yapan izcilere rastlayabilirsiniz, doğayla ilgili uyarılarına kulak verin.

Poğaçalar, dolmalar yendikten sonra küçük bir yürüyüşe çıktığınızda adresiniz belli: Adile Sultan Kasrı (ilk Hababam Sınıfı serisinin çekildiğibina) da korunun içinde, üstelik piknik alanına beş dakika yürüme mesafesinde.

Günümüzde Öğretmen Evi olarak hizmet veren binadan yiyecek ve içecek ikmâli yapabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken Abdülaziz’in av köşkünüde görmemek olmaz. Hem piknik, hem kültür gezisi. Her ikisi için daha iyi bir mekan bulunamazdı. Validebağ Korusu’na Üsküdar Altunizade’den Koşuyolu Caddesi’ne dönerek ulaşabilirsiniz.

İstanbul köyleri

Konu piknik olunca, İstanbul köylerini ayırmak mümkün olmadı. Sıralamaya elbette İstanbul’un en ünlü köyü Polonezköy’den başlayabiliriz. Buradan edineceğiniz vişne likörü ve ormandan toplayabileceğiniz böğürtlen piknik sepetinizi renklendirecektir. Ömerli, Riva, Ali Bahadır ve Tokatköy, çevrelerindeki ormanlık alanda pikniğe elverişli yerler. Üçüncü köprü öncesi, kentsel dönüşüme uğramadan önce köprünün geçeceği Poyraz’ı (Asya) ve Garipçe’yi (Avrupa) piknik alanı olarak kullanabilirsiniz.

Özellikle Garipçe’de kayalıkların üzerinde uçsuz bucaksız Karadeniz’e karşı piknik yapma keyfi eşsiz bir deneyim. Aman rüzgâra dikkat! Peçeteler uçmasın. Beykoz köylerine İkinci Köprü Kavacık çıkışından ya da Beykoz Orman yolundan; Garipçe’ye, Sarıyer’den Rumeli Feneri’ne giderken sahil yönüne saparak ulaşabilirsiniz. (Touch İstanbul)
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
24B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
23B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst