Ömer
Yönetici
Istakoz Haşlaması Tarifi, Istakoz Haşlaması nasıl yapılır
Malzemeler
1 İstakoz.
Haşlamak için:
8 su bardağı su,
1 çorba kaşığı tuz,
3 çorba kaşığı sirke,
1 demet maydanoz.
Üzeri için:
yarım su bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı hardal,
1 limon suyu,
1 defne, maydanoz (çok ince kıyılmış).
Istakoz Haşlaması Tarifi Yapılışı
Ateşe oturttuğunuz tencere içine maydanoz ve sirke koyunuz, kaynayınca, içine İstakozu atınız. Kırk dakikada tamamen haşlanmış olur. Kabuğunu soyup, beyaz etlerini çıkarın. Doğrayıp tabağa koyunuz. İstakozun ayaklarını da koparıp tabağın etrafına sıralayınız. Ayıklanmış etlerin üzerine zeytinyağı, hardal ve limonu iyice karıştırarak dökünüz. ' Bolca maydanoz serperek süsleyiniz
Malzemeler
1 İstakoz.
Haşlamak için:
8 su bardağı su,
1 çorba kaşığı tuz,
3 çorba kaşığı sirke,
1 demet maydanoz.
Üzeri için:
yarım su bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı hardal,
1 limon suyu,
1 defne, maydanoz (çok ince kıyılmış).
Istakoz Haşlaması Tarifi Yapılışı
Ateşe oturttuğunuz tencere içine maydanoz ve sirke koyunuz, kaynayınca, içine İstakozu atınız. Kırk dakikada tamamen haşlanmış olur. Kabuğunu soyup, beyaz etlerini çıkarın. Doğrayıp tabağa koyunuz. İstakozun ayaklarını da koparıp tabağın etrafına sıralayınız. Ayıklanmış etlerin üzerine zeytinyağı, hardal ve limonu iyice karıştırarak dökünüz. ' Bolca maydanoz serperek süsleyiniz