Ispanaklı bayat ekmek gözlemesi tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Ispanaklı bayat ekmek gözlemesi nasıl yapılır
Ispanakli bayat ekmek gozlemesi.jpg
Malzemeler (4-6 kişilik)
  • 250 gram rondodan çekilmiş bayat ekmek
  • 4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar su,
  • 2 çay kaşığı tuz

Harç için:
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 demet ıspanak

1. HARÇ için kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun. Kıyılmış ıspanak ekleyip 2 dakika daha kavurun.

2. Bayat ekmeği rondodan geçirip, su ile ıslatın. Un, tuz ve azar azar su ekleyip, yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet yufkanın bir yarısına ıspanaklı harçtan koyup, diğer yarısını üzerine kapatın. Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Üzerlerine tereyağı sürüp ılık olarak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Üst