Isırganlı Börek Tarifi

Isırganlı Börek nasıl yapılır



Isırgan otlu Böreğin Tarifi
isirganli borek.JPG
Malzemeler
  • 500 gr.ısırgan otu
  • 1 tutam ıspanak
  • 1 soğan
  • Beyaz peynir
  • Tuz, karabiber
  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • Sıvıyağ

Isırganlı Börek yapılışı
Isırgan otunu, ıspanağı ve soğanı doğrayarak bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek iyice ovalayın. Bir süre bekleterek suyunu salmasını bekleyin. Suyunu bırakınca sıkın. Daha sonra üzerine beyaz peyniri de ilave ederek karıştırın.

Yufkayı tezgaha yayın ve 2 ye kesin. Her iki parçanın uzun kısmına iç harçtan koyarak gül böreği şeklinde sarın. Bütün yufkalar için aynı işlemi uygulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta ve sıvıyağ karışımını sürerek 180 derecede pişmeye bırakın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Üst