İrmik Böreği Gnokçi Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
İrmik Böreği Tarifi, Gnokçi nasıl yapılır
gnokci.jpg
Malzemeler
  • Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
  • Yarım su bardağından biraz fazla irmik
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı hindistancevizi

İrmik Böreği nasıl yapılır
1. Sütü kaynatın. Kaynamış süte irmiği dökün ve karıştırarak süt kıvamlanıncaya kadar pişirin. Karıştırmazsanız irmik dibe çöker ve yapışır.

2. Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp içine tuz, karabiber, hindistancevizi, yağ ve yarım bardak kaşarı ekleyin. Çırpın. İçine kaynamış sütten de bir kaç kaşık koyup çırpmaya devam edin. Sonra yumurtayı koyulaşmış irmikli süte boşaltın. Hızla karıştırın.

3. Borcam ya da kek kalıbını yağlayıp içine bu karışımı dökün. Üstünü bir bezle kapatıp iyice soğuyana kadar karışımı bekletin. Tercihen buzdolabında 1 gün beklesin.

4. Pişirmeden önce irmik böreğini dilimleyin. Kaptan çıkarmadan üstüne kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst