İnsan vücudu nelerden oluşur

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
İnsan vücudu nelerden oluşur ve işlevleri nelerdir

Vücudumuz hakkında neler biliyoruz işte İnsan vücudu hakkında bilgiler

Adn Zye insan vücudu bütün organlarıyla beraber.

Anatomi açısından insan vücudu baş ve boyundan, göğüs, karın ve pelvisten (alt karın) oluşan bir gövdeden ve ikisi kol ikisi de bacak dört üyeden meydana gelir.

Baş (kafatasının kemik kutusu içerisinde) beyini taşırBeyin kafa çiftleri adnıı verdiğimiz sinirlerle görme işitme ve denge koku alma ve tad alma duyusuyla ilgili özelleşmiş organlarla bağlantı halindedir.

Başın ön bölümünde iletişim amacıyla özelleşmiş bulunan yüz yer alır (özel duyuları vardır, ses de yüz aracılığıyla dışarıya verilir, Baş, omurlardan meydana gelmiş olan omurganın tepesinde durur.

Omurga, boyun, göğüs ve bel bölgeleriyle devam ederek kuyruk sokumu kemiğinde sonlanır Omurga, kas iskelet sisteminin temel direğidir

Kaburgalar, göğüs ve karın duvarları, bu ana ekserde eklemlerin Kemiksi omurilik kanalı içerisinde Omurilik yer alır. Beynin aşağı yöndeki bir uzantısı olarak kabul edebileceğimiz omurilik, bölgesel Refleks davranışlardan ve vücuttan beyne – beyinden vücuda bilgi iletilmesinden sorumludur.

Periferik (çevresel) ve otonom Sinir Sistemi aracılığıyla vücudun çeşitli bölgeleriyle bağlantı halindedir. Göğüs ve karın boşluğuyla pelvis, çeşitli işlevler yapan sistemleri meydana getiren birçok yaşamsal organı içlerinde taşırlar.

İnsan Vücudunun İşlevleri

1. Tüm organlara gerekli oksijeni ve besleyici maddeleri sağlayarak onlardaki atılacak maddeleri uzaklaştıran kan dolaşımı

2. Akciğerler, bronşlar ve soluk borusu aracılığıyla kandaki karbondioksiti uzaklaştırarak ona oksijen sağlayan Solunum sistemi.

3. Ağızdan ve yutaktan başlayarak mide-barsak kanalı ile devam eden Sindirim Sistemi

4. Özellikle karaciğer, böbrekler ve mesaneyi içeren Metabolizma ve Boşaltım sistemi;

5. Kemik iliğinde meydana gelen ve vücudu dolanan Kan yapımı;

6. Bağışıklıkta ve kanın bazı öğelerinin ortadan kaldırılmasında önemli rolü olan lenf sistemi
7. Hormonların yapıldığı yerler ya da İç Salgı Bezleri

8. Türün devamı için temel nitelik taşıyan üreme sistemleri Fallop Boruları; Penis; Rahim; Vajina; Yumurtalık), Üyeler ise öncelikle kaba ve ince hareketleri yapmakla ve dokunma duyusu duyarlılığı ile El) görevlidir.
iskelet.jpg
Vücudun tüm yüzeyi Deri ile örtülüdür. Deri, aynı zamanda ısı ve sıvı düzenlenmesiyle ilgili olan, dokunma duyusunu algılamak üzere özelleşen ve üzerinde birçok kıl bulunan bir katmandır. Ağız, burun, solunum yolları ile sindirim kanalındaki ve ayrıca dış salgı bezlerindeki mukozalar yüzey Epitel’inden yapılmıştır. Kan damarlarının ince iç katmanı (endotel), bozulmadığı taktirde kanın pıhtılaşmasını engelleyen bir yüzeydir. Hem çizgili hem düz olmak üzere kas dokusu; bağ dokusu veya bağ dokusu, yağ dokusu, kemik, kıkırdak ve yukarıda sayılan organların özelleşmiş dokuları, vücuttaki öteki dokulardır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst