İmambayıldı tarifi

deep Harbi Aktif Üye
İmambayıldı nasıl yapılır?
imambayildi.jpg
Malzemeler (4 kişilik)

  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet soğan
  • 2 adet domates
  • yarım demet maydanoz
  • 8 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı yeteri kadar su
  • 3 adet kesmeşeker tuz, karabiber

1. Patlıcanları alacalı soyun. Sap kısmının bir parmak altından başlayarak, tam ortasından dikine ve yukardan aşağıya doğru, alt kısmından da 1 parmak bırakacak şekilde, patlıcanı ayırmadan kesin.

2. Diğer tarafını çevirip yine aynı şekilde tam ortasından, yukardan ve aşağıdan birer parmak bırakarak kesin. Dörde bölünmüş ancak uçları kesilmemiş bir patlıcan hazırlayın. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.

3. Soğanları piyazlık doğrayıp bir çay kaşığı tuzla hafifçe öldürecek şekilde ovun. Üzerine küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsak katın. Karabiber ekleyin ve harmanlayın. Hazırladığınız patlıcanların kesik kısımlarına bu harçtan koyun ve tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su, yarım su bardağı zeytinyağı ve kesmeşeker ekleyin. Ocağa oturtup, önce 10 dakika harlı, sonra 20 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst