İç Anadolu Bölgesinin Önemli Ürünleri

  • Konuyu başlatan LAL
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 5.807
LAL
Moderatör
İç Anadolu bölgesinde yetişen önemli ürünler, İç Anadolu bölgesinin önemli tarım ürünleri neledir

İç Anadolunun önemli tarımsal ürünleri

İç Anadolu Bölgesi önemli ürünleri içinde tahıllar başta gelir. Türkiye genelinde tahıla ayrılan toprakların yarıya yakını bu bölgededir. Yer şekilleri ve iklim koşulları tahıl tarımını öne çıkarır. Düzlüklerin geniş yer kaplaması makineli tarımı kolaylaştırmıştır.
Bölgenin sulanabilen bölümlerinde şeker pancarı tarımı yapılır. Buğday, şeker pancarı ve elmanın en fazla üretildiği bölgedir. Şeker pancarının özellikle Konya, Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Niğde gibi şeker fabrikalarının bulunduğu yerlerde ekimi yapılır.
İlkbahar yağışı ve yaz kuraklığı tahıla uygun ortamı oluşturmuştur. Türkiye'nin tahıl ambarıdır. Sulanabilen arazinin azlığı buğday ekim alanlarının geniş olmasına yol açmıştır.

Tahıl (özellikle buğday,arpa, çavdar, yulaf)
Şeker Pancarı
Elma
Armut
Sebze (baklagiller - fasulye, nohut, mercimek, bakla)
Ayçiçeği
Badem
Patates
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
27B
LAL
Üst