cicozz
Çocukluk cicozlarda saklı
Gulaş Tarifi
Gulaş Tarifi nasıl yapılır
Malzemeler
Gulaş Tarifi Yapılşı
Gulaş Tarifi nasıl yapılır
Malzemeler
- 1.5 Kg Kuşbaşı Et
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Un
- 1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
- 1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
- 1 Çay Kaşığı Kimyon
- 4 Adet Domates
- 1-2 Dal Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Nane
- 1 Tatlı Kaşığı Dereotu
- Tuz
Gulaş Tarifi Yapılşı
- Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.
- Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın. Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.