deep
Harbi Aktif Üye
Gül şerbeti tarifi, Gül şerbeti nasıl yapılır
Malzemeler (4 kişilik)
Gül şerbetinin yapılışı
Suyu tencereye alıp kaynatın. Gül yaprağı ekleyip, bir tasım kaynatın. Ocaktan alıp, tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde yumurta akını çırpın. Tencereyi yeniden ocağa oturtun. Üzerine yumurta akı ve tozşeker ekleyip bir taşım daha kaynatın. Şurubu tülbentten geçirip cam bir kaba koyup soğumaya bırakın. Gül yaprakları ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler (4 kişilik)
- Yarım kg kokulu gül yaprağı
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 adet yumurtanın akı
- Dört buçuk su bardağı su
Gül şerbetinin yapılışı
Suyu tencereye alıp kaynatın. Gül yaprağı ekleyip, bir tasım kaynatın. Ocaktan alıp, tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde yumurta akını çırpın. Tencereyi yeniden ocağa oturtun. Üzerine yumurta akı ve tozşeker ekleyip bir taşım daha kaynatın. Şurubu tülbentten geçirip cam bir kaba koyup soğumaya bırakın. Gül yaprakları ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.