Gingivit Nedir

Ömer
Yönetici
Gingivit nedir, Gingivit ne demek

Gingivit, diş eti hastalığının en erken ve en sık görülen aşamasıdır. Genellikle bununla ilgili bir ağrı ya da rahatsızlık hissetmezsiniz; aslında yetişkinlerin yüzde 75'ine varan bir oranda gingivit vardır ve pek çoğu bunun farkında bile değildir.

Büyük şanstır ki gingivit'in etkileri geçirilebilir etkilerdir ancak eğer tedavi edilmezse durum böyle olmaz. Gingivit, çok daha ciddi bir sorun olan ve geri dönülmez kemik kaybı ve nihai olarak da diş kaybına neden olan periodontal hastalığını giriş kapısı gibidir.

Her ne kadar pek çok insan gingivitli olduklarını bilmeseler de uyarı sinyalleri diş etleri ile dişlerin birleştiği yerde kırmızılık, şiş diş etleri, fırçalama ve diş eti kullanımında kanama ve geçmeyen ağız kokusudur.

Periodontal hastalık ve gingivit'in ana nedeni, dişlerinizin üzerinde sürekli olarak oluşan yemek ve bakterilerin oluşturduğu yapışkan bir film olan plak birikmesidir. Plakları her gün temizlemelisiniz çünkü temizlemezseniz bunlar gelişip mineralleşir ve tartara dönüşürler. Bakteriler toksin üretir ve vücudunuzun bunlara tepkileri ile birleştiğindedir ki toksinler dişlerinizin etrafındaki kemikleri yok ederler. Kemik bir kez kaybedildiğinde hiçbir zaman yeniden büyümez.

Kemik kaybı fazla olursa dişe çok az destek kalır. Gevşekleşirler ve çekilmeleri gerekir. Bu nedenledir ki gingivite, gelişip geri dönülmez hasar meydana getirmeden erken müdahale edilmelidir.

Eğer gingivitiniz olduğunu tespit edilirse, plakların dişlerden temizlenmesini içeren profesyonel bir temizleme tedavisi uygulanır. Ayrıca etkin, tutarlı bir evde temizleme yöntemi önerilir ve diş hekimizi düzenli olarak ziyaret etmeniz istenir.

Bazı durumlarda ekstra bir özen gerekebilir; plakların yerini ortaya çıkarmak için özel çözelti kullanımı, düzgün diş ipi kullanımının uygulanması ve buna ek olarak normal ya da elektrikli diş fırçası kullanımı ve yok edici bakterileri öldürmeye yardım etmek için anti bakteriyel bir ağız sıvısı kullanımı gibi.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
15B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst