Her milletin kendine has yemekleri olduğu gibi, ekmekleri de kendilerine has. Fransız ekmeği tarifi de belli bir kültüre ait usullerle yapılan bir ekmek. Ekmek makinamız varsa şimdi Fransız ekmeği nasıl yapılır gelin hep beraber yapalım.
2. nolu programı seçtim ve kapuk rengi için 1 nolu seçeneği seçtim.
Bu arada size küçük bir mutfak sırrı eğer tariflerinizde süt kullanırsanız ekmeğinizin iç görüntüsü daha güzel ve dokusu süzenli olur.
Unutmadan 360 ml. sa tarifteki sıvı miktarı su ve süt karışımı toplamı kesinlikle 360 ml. aşmamalıdır.
Fransız Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 360 ml. su (ben 200 ml. süt + 160 ml. su kullandım)
- 2 çay kaşığı tuz
- 620 gr. un
- 2 çay kaşığı instant maya
Fransız Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır
Ekmek makinasının haznesine önce sıvılar (süt ve su) daha sonra tuz un ve en son maya yerleştirilir.2. nolu programı seçtim ve kapuk rengi için 1 nolu seçeneği seçtim.
Bu arada size küçük bir mutfak sırrı eğer tariflerinizde süt kullanırsanız ekmeğinizin iç görüntüsü daha güzel ve dokusu süzenli olur.
Unutmadan 360 ml. sa tarifteki sıvı miktarı su ve süt karışımı toplamı kesinlikle 360 ml. aşmamalıdır.