Fındığın Faydaları

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Fındığın Faydaları Nelerdir ? - Fındık'ın Yararları
En faydalı çerez yiyeceklerinden biri olan Fındığın sağlığımız için faydaları
1)E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle antioksidan ve yaşlılık engelleyici bir gıdadır, adet döneminde kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır

2)İçerdiği E vitamini şeker hastalığının gelişimini engeller; kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, yaraların iyileşmesine faydalı olur, prostat kanserinden korur.

3)Fındıkta bulunan B5 vitamini stresi giderici özelliği olan bir vitamindir.

4)İçerdiği B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.

5)Gebelikte mutlaka takviyesi gereken B9 vitamini içerir. B9 vitamini damar sertliği yapıcı maddeyi azalttığı gibi kalp krizi, felç ve bunama riskini de azaltır.

6)İçerdiği D vitamini kırmızı kan hücrelerinin yapımında rol alır, cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır.

7)İçerdiği krom, kan şekerindeki oynamaları engellemek için gereklidir.

8)Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.

9)Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.

10)İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.

Fındık yemek kalbe yararlı mıdır?

İnsanlarda kalp sağlığı üzerine yapılan birçok araştırmaya göre, fındıkla beslenmenin kandaki LDL yani kötü kolesterol oranını düşürdüğü belirtiliyor. Yüksek kolesterol kalp hastalıklarına sebep olan rahatsızlıklardan sadece biri, yani Fındık LDL kolesterolünü düşürme özelliğine sahip ve oldukça yararlı bir gıda.. Fındık aynı zamanda kalp ve damar sağlığına da faydalı.. Fındık yemenin kesin olarak kalbe yararlı olduğunu söylenebilmesi için, bu alanda araştırmalara devam ediliyor.

Fındığın kalbe faydalı olduğunun düşünülme nedeni nedir?

Çok kesin veriler olmasa da fındığın kalbe faydalı olma nedeninin doymamış yağ olması olarak belirtiliyor. Doymamış yağların kötü kolesterolü düşürdüğü belirtiliyor. Ayrıca, fındık Omega 3 yağ asidi bakımından da zengindir. Tansiyon, kalp krizlerini önlemesi ve damarları kuvvetlendirmesi de diğer yararlarındandır. Omega 3 balıkta da bulunur ancak bitkilerden en iyi omega 3 kaynakları fındık ve ceviz, badem gibi besinlerdir. Fındık ayrıca E vitamini bakımından da zengin…

Ne tür çerez yediğiniz önemli mi?

Fındık, fıstık, ceviz, badem türü çerezlerin hepsi kalp sağlığına yararlı olsa da farklı başkaca faydaları da vardır. Eğer fındık çikolatalı, tuzlu veya şekerli k kalbiniz için yememeye özen göstermelisiniz.

Fındığın ne kadarı sağlıklıdır?

Fındık ve diğer çerezler çok yağ içerir. Hemen hemen % 80′i yağdır. Bu sağlıklı yağ olsa bile kalori içerir. İdeal olanı, fındığı doymamış yağ yerine koymanız ve bir avuçtan fazla yememeniz.. Diyet uzmanları kalp hastalıklarıyla ilgili sıkıntıları olanların, her gün avuçiçi kadar (5-10 gr) fındık yenilmesini öneriyor. Diğer doymamış yağ içeren et ve süt

ürünlerinden de aynı şekilde tüketebilirsiniz.

Fındığın diğer yararları nelerdir?

Fındık, kalbi güçlendiren ve bazı kanser türlerinden hücreleri koruyan E vitamini içerir. E vitaminin katarakt oluşumunu engellediği de varsayımlar arasında.. Fındık aynı zamanda lif de içerir ve yüksek lifili beslenme kalp

hastalıkları, diyabet ve kolon kanserinden korur.

Fındık yağları sağlıklı mıdır?

Fındık Omega 3 ve E vitamini kaynağıdır.. Cevizde Omega-3 çok daha fazladır.. Fındık doymuş yağ kadar doymamış yağ da içerir. Fındık yağları ile yemek yapabilir, salatanıza ekleyebilirsiniz. Yemeklerde kullanırken zeytinyağı, ayçiçek yağı gibi yağlardan daha az ısıtmanız gerektiğini unutmayın.. Fazla ateşte kalan ve ısınan fındık yağıu acı bir tat alır..
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
17B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst