Etli Soğan Dolması Tarifi

Ömer
Yönetici
Etli Soğan Dolması Tarifi, Etli Soğan Dolması nasıl yapılır

Malzemeler
-8 adet orta boy soğan
-250 gr, dolmalık kıyma
-2 dilim bayat ekmek içi
-1 adet yumurta
-1 çorba kaşığı katıyağ
-Yeterince tuz, biber, baharat
-Maydanoz

Etli Soğan Dolması Yapılışı
Soğanlann dış kabuklarını soyup iyice yıkayınız. Seçtiğiniz soğanların mümkün olduğunca aynı boyda olmasına dikkat ediniz. Yıkadığınız soğanları suda 15-20 dakika haşlayınız. Kıymanın içine bayat ekmek içini, tuzu, biberi, bir adet yumurtayı, baharatı koyup yoğurunuz. İçiniz hazır olunca soğanların üstünden bıçakla keserek muntazam kapak kaldırınız. Soğanların içini arzunuza göre boşaltınız. Boşalttığınız yere dolma içini doldurunuz. Fırına girecek cam bir kaba diklemesine yerleştiriniz.
Üzerine bir bardak su ve katıyağı koyup orta hararetli fırında 20 dakika kadar pişiriniz. Piştikten sonra iyice kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: Soğanların içinden çıkardığınız parçaları ezdikten sonra kabın dibine koyarsanız, lezzetli bir su elde edersiniz. Üzerine limon sıkarak yemeyi de bir deneyin, bir başka lezzet bulacaksınız.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst