deep
Harbi Aktif Üye
Enginar çorbası tarifi, Enginar çorbası nasıl yapılır
Malzdmeler 135 kalori - 4 kişilik
Enginar çorbası yapılışı
Un ve zeytinyağını bir tencereye alıp, unun rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Kıyılmış taze sarımsak ve soğanı ilave edin. Birkaç kez çevirdikten sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra küp şeklinde doğranmış enginar ve iri kıyılmış rokayı ilave edin. Enginar yumuşayana kadar pişirin ve kremayı ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu katın ve tencereyi ocaktan alın. Üzerine pulbiber serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Malzdmeler 135 kalori - 4 kişilik
- 2 adet enginar
- Yarım demet roka
- 1 tallı kaşığı un
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 dal taze sarımsak
- 2 dal taze soğan
- 5 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı soya kreması
- Deniz tuzu, pulbiber
Enginar çorbası yapılışı
Un ve zeytinyağını bir tencereye alıp, unun rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Kıyılmış taze sarımsak ve soğanı ilave edin. Birkaç kez çevirdikten sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra küp şeklinde doğranmış enginar ve iri kıyılmış rokayı ilave edin. Enginar yumuşayana kadar pişirin ve kremayı ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu katın ve tencereyi ocaktan alın. Üzerine pulbiber serpin ve sıcak olarak servis yapın.