Elma püreli bayat ekmek turtası

deep Harbi Aktif Üye
Elma püreli bayat ekmek turtası nasıl yapılır?
Elma pureli bayat ekmek turtasi.jpg
Malzemeler (6-8 kişilik)

  • Bir buçuk bayat ekmek
  • 180 gram tereyağı
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya aromalı dolgu kreması

Elma püresi için:
  • 1 kg elma Yarım su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 3-4 adet karanfil

Elma püreli bayat ekmek turtası yapılışı
1. Elma püresi için elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük doğrayın. Su, tarçın, tozşeker ve karanfil ekleyip iyice pişirin. İçinden karanfilleri çıkarıp blenderden geçirin. Soğumaya bırakın.

2. Ayrı bir yerde ekmeği rondodan geçirip kenara alın. Tereyağını tencerede eritin. Üzerine tozşeker, tarçın ve ekmek ilave edip altın sarısı renk alana dek kavurun.

3. Süt ve dolgu kremasını iyice çırpıp kenara alın. Kelepçeli bir kalıbın altını yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine kavrulmuş ekmeğin 1/3'ünü yayın. Sıra ile dolgu kremasının yansını, ardından elma püresinin yarısını ekmeğin üzerine yayın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. En üste, kalan kavrulmuş ekmeği serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst