Elbistan Tava Tarifi

#1
Elbistan Tava Tarifi, Elbistan Tava nasıl yapılır

Malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı koyun eti
  • 250 gr kuyruk yağı
  • 1 kg kilo patlıcan
  • 1 kg domates
  • 250 gr yeşil biber
  • 2-3 baş sarımsak
  • 2 tane orta boy soğan
  • Tuz
Elbistan Tava Yapılışı
Önce etlerimizi fırın tepsisinin tabanına yerleştiriyoruz.
Üzerine soğanları doğruyoruz
Alacalı doğranmış patlıcanları soğanın üzerine yerleştiriyoruz.
Üzerine yeşil biber ve sarımsakları yerleştiriyoruz.
Onların iri küp şeklinde doğranmış domatesleri döşüyoruz.
Üstüne kuyruk yağını ince ince doğrayarak yerleşitiriyoruz.
En üste tuzu serpiştirip fırına sürüyoruz....
Pişene kadar ara ara çıkarıp karıştırıyoruz.... (en az dört sefer)
Fırının ısısına göre 1-1,5 saatte pişer

Pide fırınında harika ve leziz olur. Yanında lavaş ekmek olursa da tadından yenmez.... Afiyet Olsun

Yemekte adı geçen tava, fırın tepsisidir... Baklava tepsileri ebatında olmalıdır.. Bu yemek 6-7 kişiliktir, siz kendinize göre malzemeleri azaltıp, çoğaltabilirsiniz....

Elbistan Tava yaz aylarında çok pratik bir piknik yemeğidir.... Bu yemeğin yanında ayran çok güzel gider... Yemek bittikten sonra karpuz yemenin tadıda bir başkadır....

Kaşık çatal kullanılmamalıdır. Bunun lezzeti, lavaşı bandırıp sokum yaparak yemektedir.

İnternet sitelerinde paylaşılan Elbistan tava tariflerine itibar etmeyiz, asıl hakiki Elbistan tava budur... Bu tarifi Elbistan ve civarında kasaplar yapar, sonra pide fırınlarında pişilir...

Özellikle yazın Ekinözü içmelerine ve Ceyhan nehrinin doğduğu yer olan Pınarbaşına insanlar Elbistan Tava yemeğe giderler... Bu bir ziyafet yemeğidir diyebiliriz....

Elbistan'da çok tüketilen bir yemektir..

Elbistan'lı biri olarak paylaşıyorum, Elbistan'lı kasap Mustafa GÖRÜR'ün tarifidir harbiforum.net kaynak gösterilmelidir başka sitelerde paylaşılırken....

Pişmeden önceki halinin resmi

Piştikten sonraki resim

 
Top