Elbasan Tava Yapılışı

hakan Üye
Edirne Usulü Elbasan Tava Tarifi

Balkan ve Osmanlı mutfağının etkisinde kalan Edirne'nin mutfağında leziz yemekler vardır. Edirne mutfağının en güzel yemeklerinden birisi de Elbasan Tava'dır. Hanımlar vaktiniz ve malzemeniz varsa muhakkak bu yemeği tatmalı ve sevdiklerinize tattırmalısınız. Bence bu yemeğin yanında soğuk bir ayran çok iyi gider. Sizlere Elbasan Tava'nın yapılışını takdim ediyorum.

Malzemeler
  • 3 çorba kaşığı margarin,
  • 750 gr. kemiksiz kuzu eti,
  • 2 orta boy soğan,
  • 6 su bardağı su,
  • tuz,
  • 6 su bardağı süzme yoğurt,
  • 1/2 su bardağı un,
  • 3 yumurta sarısı

Edirne Yöresel Yemekleri
elbasan-tava-yapilisi.jpg

Margarin veya tereyağı bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3'er dakika pişirilir. İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 1.5 saat pişirilir. Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 2.5 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir. Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir. Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst