Düğün Yahnisi Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Düğün Yahnisi Tarifi, Düğün Yahnisi nasıl yapılır

Malzemeler
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su

Düğün Yahnisi Yapılışı
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.Bol su
ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal
etmeyelim.

Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.Etleri kemiklerinden ayıralım.Temizlediğimiz
etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir
tencereye alalım.

Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim.
Tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.

Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte
ilave edelim.20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet Olsun.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst