Domatesli Tartölet Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Domatesli Tartölet Tarifi, Domatesli Tartölet nasıl yapılır

Malzemeler
  • 1 yarım paket margarin
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 12 kaşık un
  • 1 yarım paket kabartma tozu

Domatesli Tartölet Yapılışı
domatesli-tartolet.jpg

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız margarini, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru merdane yaradımıyla 1/2 cm kalınlığında açalım. Tek kişilik tartölet kapılarını yan yana dizerek hamuru kalıpların üzerine yatıralım. Hamurun üzerinden merdaneyi bir kez yuvarlayarak tartölet kalıplarıın ağız kısmı şeklinde kesilip çıkmasını sağlayalım. Kenarlardan çıkan parçaları yeniden yoğurup kullanmak üzere bekletelim. Tartölet kalıplarının iç kısmını margarinle yağlayıp un serpelim. İçine yuvarlak şekildeki hamurları parmak uçlarımızla bastırarak yerleştirelim.

Hamurun taban kısmına çatalla sık delikler açalım. Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında hamur kenarları hafifçe pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra içlerine peynirli karışımlara doldurup domateslerle süsleyerek servis yapalım.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
4
Görüntülenme
2B
Üst