mahir
Harbi Aktif Üye
Dolaz Tarifi, Dolaz nasıl yapılır
Malzemeler (6 kişilik)
Derin bir kaba 3 yumurtayı kırıp, iyice çırpın. Şeker ve sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. 1 su bardağı unu da ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Tereyağını tencereye alın ve eritin. Eriyen yağın üzerine sıvı karışımı ilave edin ve devamlı karıştırın. Karışım katılaşıp toparlanınca içerisine kıyılmış cevizi ekleyin ve ocaktan alın. Kaşığın içi ile şekil vererek tatlıları servis tabağına dizin ve üzerine pekmez gezdirin.
Malzemeler (6 kişilik)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 avuç ceviz
- 250 gram tereyağı
- Üzeri için: Pekmez
Derin bir kaba 3 yumurtayı kırıp, iyice çırpın. Şeker ve sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. 1 su bardağı unu da ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Tereyağını tencereye alın ve eritin. Eriyen yağın üzerine sıvı karışımı ilave edin ve devamlı karıştırın. Karışım katılaşıp toparlanınca içerisine kıyılmış cevizi ekleyin ve ocaktan alın. Kaşığın içi ile şekil vererek tatlıları servis tabağına dizin ve üzerine pekmez gezdirin.