deep
Harbi Aktif Üye
Doğum Günü Pastası Tarifi
Ev yapımı doğum günü pastası nasıl yapılır
Malzemeler
Kreması İçin: Tencereye sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Soğuyan muhallebinin içerisine köpürtülmüş şantiyi koyup çırpıyoruz.
Üzeri İçin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine sütü döküp mikserle çırpıyoruz.
Islatmak İçin: Rondonun içerisine ananası, şekeri ve suyu koyup çırpıyoruz. Sade ve kakolu keki üs üste koyup şeritler halinde kesiyoruz. Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz.
Kekleri kelepçeli kek kalıbının içerisine alıyoruz. Üzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz kremayı sürüyoruz. Muzları da dilim dilim kesip kremanın üzerine yerleştiriyoruz. Kakaolu ve sade kekleri tekrar şeritler haline kesiyoruz.
Kakaolu ve sade olacak şekilde yan yana koyuyoruz. Kremanın üzerine koyup tekrar ananaslı su ile ıslatıyoruz. Üzerine krema sürüyoruz. Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz. Son katını da aynı dama olacak şekilde ayarlıyoruz.
Tekrar ananaslı su ile ıslatıp kremasını sürüyoruz. 3. kat olacak şekilde ayarlıyoruz. Üzerine kremasını sürüp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.
Ev yapımı doğum günü pastası nasıl yapılır
Malzemeler
- 1 Kakaolu Pasta Keki
- 1 Sade Pasta Keki
- 2 Su B. Süt
- 6 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 2 Çorba K. Un
- 1 Pk . Vanilya
- 1 Yumurta Sarısı
- 2 Çorba K. Köpürtülmüş Şanti
- 3 Muz
- Yarım Ananas
- 2 Çorba K. Toz Şeker
- 1 Çay B. Su
- 1 Pk. Toz Şanti
- 1.5 Su B. Süt
Kreması İçin: Tencereye sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Soğuyan muhallebinin içerisine köpürtülmüş şantiyi koyup çırpıyoruz.
Üzeri İçin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine sütü döküp mikserle çırpıyoruz.
Islatmak İçin: Rondonun içerisine ananası, şekeri ve suyu koyup çırpıyoruz. Sade ve kakolu keki üs üste koyup şeritler halinde kesiyoruz. Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz.
Kekleri kelepçeli kek kalıbının içerisine alıyoruz. Üzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz kremayı sürüyoruz. Muzları da dilim dilim kesip kremanın üzerine yerleştiriyoruz. Kakaolu ve sade kekleri tekrar şeritler haline kesiyoruz.
Kakaolu ve sade olacak şekilde yan yana koyuyoruz. Kremanın üzerine koyup tekrar ananaslı su ile ıslatıyoruz. Üzerine krema sürüyoruz. Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz. Son katını da aynı dama olacak şekilde ayarlıyoruz.
Tekrar ananaslı su ile ıslatıp kremasını sürüyoruz. 3. kat olacak şekilde ayarlıyoruz. Üzerine kremasını sürüp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.