Dil Peynirli Hasanpaşa Köfte Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Dil Peynirli Hasanpaşa Köfte nasıl yapılır
hasanpasa koftesi.jpg
Malzemeler (4 kişilik)
• Yarım kg kıyma
• 1 adet soğan
• 2 adet yumurta
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• Tuz, karabiber

Püre için:
• 3 adet patates
• 1 su bardağı süt
• 125 gram dil peyniri
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• Tuz

Üzerine:
• Bir buçuk su bardağı sıcak su
• 1 çorba kaşığı salça

Yapılışı
Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortası boş kase şeklinde köfteler hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine süt, didiklenmiş dil peyniri, sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Ocağa oturtun ve peynir eriyene kadar karıştırarak pişirin. Yarım saat dinlendirin. Daha sonra püreyi bir sıkma torbasına alın. Köfteleri fırından çıkarıp harcı ortalarına sıkın. Suyla açtığınız salçayı tepsinin dibine dökün. Yeniden fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Kekik yaprakları ile süsleyin ve ayran eşliğinde servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst