cicozz
Çocukluk cicozlarda saklı
Damalı Pasta (Satranç Pasta Tarifi) - Damalı Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler
•1 sade ve 1 kakaolu pandispanya (hazır veya evde yapılmış)
•krema malzemesi:
•1 litre süt
•1 yumurta
•3 yemek kaşığı un
•1 paket şekerli vanilin
•1 su bardağı toz şeker
•1 tepeleme yemek kaşığı margarin/tereyağı (asıl tarifte yarım paket margarin vardı)
Üzerine
•çikolata rendesi veya dövülmüş ceviz
1 pandispanya malzemesi:
•4 yumurta
•4 fincan şeker
•4 fincan un
•1 paket kabartma tozu
Hazırlanması
1.pandispanyayı evde yapacaksanız yukarıdaki pandispanya malzemesinden iki ölçü yapın. (birine kakao ekleyerek) 175C'de pişirip, tamamen soğumasını sağlayın.
2.krema malzemelerini (tereyağı hariç) bir tencereye alın, karıştırarak pişirin. pişince ateşi kapatıp tereyağını ekleyin. karıştırarak tereyağının erimesini ve kremanın tamamen soğumasını sağlayın.
3.krema soğurken pandispanyalarınızı ikiye bölün. (toplam dört parçanız olacak)
4.bir kekten 3 farklı boyda daire elde edecek şekilde kesin. bunun için farklı genişlikte iki kap kullanırsanız tüm kekleri eşit boyda kesmiş olursunuz. kalan üç keki de aynı şekilde kestikten sonra geniş kakaolu kekin içine orta boy sade keki yerleştirin. onun içine de küçük boy kakaolu keki koyun. daha sonra sade büyük daireyi alın. onun içine orta boy kakaolu daireyi, onun içine de küçük sade daireyi yerleştirin. bu işleme kalan iki kek için de yapın. fotoğrafta da göreceğiniz gibi ben orta daireleri kesmek için büyük bir kalıp kullandım. ama bu en dıştaki kekin zaman zaman kopmasına neden oldu. bu yüzden siz daha ufak bir kap kullanırsanız iyi olur.
5.dışı sade olan ilk parçayı servis tabağınıza yerleştirin. kremayı sürüp üstüne kakaolu ile başlayan daireyi yerleştirin. tekrar krema sürüp üçüncü ve dördüncü katları da bu şekilde tamamlayın. (katlar sade/kakao/sade/kakao şeklinde olacak). tüm katlar tamamlanınca kalan kremayı kekin her tarafına yayın. zerine çikolata rendesi veya dövülmüş ceviz serpip buzdolabında soğutun.
Malzemeler
•1 sade ve 1 kakaolu pandispanya (hazır veya evde yapılmış)
•krema malzemesi:
•1 litre süt
•1 yumurta
•3 yemek kaşığı un
•1 paket şekerli vanilin
•1 su bardağı toz şeker
•1 tepeleme yemek kaşığı margarin/tereyağı (asıl tarifte yarım paket margarin vardı)
Üzerine
•çikolata rendesi veya dövülmüş ceviz
1 pandispanya malzemesi:
•4 yumurta
•4 fincan şeker
•4 fincan un
•1 paket kabartma tozu
Hazırlanması
1.pandispanyayı evde yapacaksanız yukarıdaki pandispanya malzemesinden iki ölçü yapın. (birine kakao ekleyerek) 175C'de pişirip, tamamen soğumasını sağlayın.
2.krema malzemelerini (tereyağı hariç) bir tencereye alın, karıştırarak pişirin. pişince ateşi kapatıp tereyağını ekleyin. karıştırarak tereyağının erimesini ve kremanın tamamen soğumasını sağlayın.
3.krema soğurken pandispanyalarınızı ikiye bölün. (toplam dört parçanız olacak)
4.bir kekten 3 farklı boyda daire elde edecek şekilde kesin. bunun için farklı genişlikte iki kap kullanırsanız tüm kekleri eşit boyda kesmiş olursunuz. kalan üç keki de aynı şekilde kestikten sonra geniş kakaolu kekin içine orta boy sade keki yerleştirin. onun içine de küçük boy kakaolu keki koyun. daha sonra sade büyük daireyi alın. onun içine orta boy kakaolu daireyi, onun içine de küçük sade daireyi yerleştirin. bu işleme kalan iki kek için de yapın. fotoğrafta da göreceğiniz gibi ben orta daireleri kesmek için büyük bir kalıp kullandım. ama bu en dıştaki kekin zaman zaman kopmasına neden oldu. bu yüzden siz daha ufak bir kap kullanırsanız iyi olur.
5.dışı sade olan ilk parçayı servis tabağınıza yerleştirin. kremayı sürüp üstüne kakaolu ile başlayan daireyi yerleştirin. tekrar krema sürüp üçüncü ve dördüncü katları da bu şekilde tamamlayın. (katlar sade/kakao/sade/kakao şeklinde olacak). tüm katlar tamamlanınca kalan kremayı kekin her tarafına yayın. zerine çikolata rendesi veya dövülmüş ceviz serpip buzdolabında soğutun.