Çocuklar İçin Zararlı Besin Maddeleri Neler

deep Harbi Aktif Üye
Çocuklar için zararlı yiyecekler, Çocuklar için zararlı besinler nelerdir
harbiforum.jpg

Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz birçok besin maddesi yetişkin insanlar için yararlı olsa da henüz organları gelişme aşamasında olan çocukların her besin maddesini tüketmesi doğru değil. Bu nedenle özellikle ebeveynlerin, çocuklarının beslenmesini sürekli kontrol etmesi gerektiği belirtilirken, dikkat edilmesi gereken besin maddeleri de listeleniyor.

Amerikan Pediatri Akademisi, özellikle çocuklar için tehlikeli olabilecek 30 yiyeceği açıkladı…

Sosis
Akademi, 10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17′sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini söylüyor.

Fugu balığı
Kâğıt kadar ince dilimler halinde satılan fugu balığında tetrodoksin adlı, oldukça etkili bir zehir bulunuyor. Bu balığı pişiren şefler özel eğitim alıyor.

Ackee meyvesi
Batı Afrika ve Jamaika’da yetişen meyve kesildikten sonra kabuğunun kırmızıya dönmesi beklenmezse koma veya ölüme yol açabiliyor.

Fıstık
Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var. Ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor.

Yeşillik
Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşilliklerin iyi yıkanmaması bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor.

Işgın
Bu Asya kökenli bitkiden fazlaca tüketildiğinde bitkideki toksinler zehirlenmeye yol açıyor.

Ton balığı
Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen çok fazla yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek kalp hastalıkları riskini artırıyor.

Manyok
Nişastası yapılan bu köklü bitki de eğer doğru tüketilmezse siyanür üreterek zehirlenme riski yaratıyor.

Kahve
İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor.

Mantar
Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere ve hatta halüsinasyonlara neden oluyor.

Patates kızartması
Patates kızartmasının içinde yüksek oranda bulunan akrilamid maddesi nedeniyle uzun süre tüketilirse damar sertliği, şişmanlık ve kansere neden olabiliyor.

Hamburger
En zararlı yağ türü olan trans yağların kullanımı nedeniyle kalp hastalıkları meydana geliyor.

Alkollü içecekler
Alkol kullanımı beyin ve sinir sistemini olumsuz yönde etkiliyor.

Üzüm
Şeker oranı yüksek olan bir meyve olan üzüm, diyabetli kişiler için zararlıdır.

Sosis ve salam
İçinde sodyum nitrit bulunan salam ve sosisin tüketilmesi kansere neden oluyor.

Çikolata
Yüksek orandaki kakao, şeker ve katkı maddelerini içinde barındıran çikolata kandaki kolesterol miktarını yükseltiyor.

Cips
Cips yemek yağ içmekten farksız diyen uzmanlar, kanserden obeziteye, diyabetten alzheimere kadar birçok hastalığa neden olduğunu vurguluyor.

Dondurma
Kolay bozulabilme özelliğine sahip olan dondurmanın içindeki maddelerin bozulma nedeniyle ortaya çıkması bağırsak hastalıklarına yol açıyor.

Asitli içecek
İçerisinde asit barındıran bu içecekler mide ve bağırsak hastalıklarına neden oluyor.

Hamur işi
Bu tür yiyecekler kolesterol dengesini bozuyor.

Dondurulmuş gıda
Bu tür gıdaların dondurulma işlemleri esnasında zararlı organizmaların üremesinden dolayı mide ve bağırsak hastalıkları meydana geliyor.

Hazır çorba
Toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok fazla katkı maddesi bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor.

Krem peynir
Yüksek oranda yağ içeren bu ürünler kalp sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

Rus salatası
İçinde bulunan mayonezin asit (sirke ve ya limon suyu) kullanılarak yapılması, gıda kaynaklı hastalıklara neden oluyor.

Makarna
Hamurdan yapılan makarnanın fazla tüketilmesi mide hastalıklarına neden oluyor.

Pasta
Pastaların içinde çok miktarda bulunan şeker, yağ, un gibi maddeler mide hastalıklarına yol açıyor.

Patlamış mısır
Yapılan bir araştırmada patlamış mısırın kalori ve yüksek oranda doymuş yağ içerdiği ortaya çıktı.

Boyalı şeker
İçinde boya yapıcı kimyasalları barındıran şekerler diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.

Kabuklu deniz ürünleri
Doğru şekilde temizlenmeyen kabuklu deniz ürünleri bağırsak hastalıklarına neden oluyor.

Çiğ yumurta
İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara yol açıyor.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
1
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
28B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
16B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Üst