Çilekli Kat Kat Pasta Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Çilekli Kat Kat Pasta Tarifi, Çilekli Kat Kat Pasta nasıl yapılır
cilcekli kat kat pasta.jpg
Malzemeler 8 kişilik
Hamuru için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Krema için:
  • 1 lt süt, 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 5 çorba kaşığı un
  • Yarım paket margarin
  • yarım kg çilek

Çilekli Kat Kat Pasta Yapılışı
1. Hamur için yumurta, süt, tozşeker, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine aldığı kadar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşil parçaya bölüp, her birini yemek tabağı ebadında açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında halif kızarana dek pişirin.

2. Krema için süt, tozşeker, vanilya ve unu orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayınca ocaktan kaldırıp, margarin ilave edin. Karıştırarak margarinin erimesini sağlayın.
3Bir adet hamuru servis tabağına yerleştirin. Üzerine sıcak krema sürüp, dilimlenmiş çilek yerleştirin. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. Üzerine kalan çilekleri yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

Aşçı Gülçin Balcı'nın notu: Pastayı hazırlarken çilek yerine farklı mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
LAL
Üst