Çikolatalı muhallebi tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Çikolatalı muhallebi nasıl yapılır?
cikolatali muhallebi.jpg
Malzemeler (8 kişilik)

  • Yedi buçuk su bardağı süt
  • 15 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 parça damla sakızı
  • 150 gram margarin
  • 3 çay bardağı un

Üzeri için:

  • 250 ml krema
  • 180 gram bitter çikolata
  • 2 damla portakal aroması

Servis için:

  • Çilek

Yapılışı
Süt ve tozşekeri tencereye alın. Kaynamaya yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızı ilave edin. Ayrı bir yerde margarini eritin. Un ilave edip karıştırın. Sütlü karışımı yavaş yavaş ve karıştırarak una ekleyin. Koyulaşana dek 5-10 dakika mikser yardımıyla çırpıp ocaktan alın. Servis kasesine boşaltıp soğumaya bırakın. Üzeri için, kremayı kaynatmadan ısıtın. İçine, küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata ve portakal aromasını ekleyip, çikolata eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp, soğuyan muhallebinin üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın. Çilekle süsleyip servis yapın.

Tarifin sahibi Filiz Çakmakçı'nın notu:
Çikolatalı muhallebinin daha lezzetli olması için, bir gün önceden yapmanızı ve buzdolabında iyice soğumaya bırakmanızı tavsiye ederim.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Üst