deep
Harbi Aktif Üye
Çikolatalı meyveli sorbe nasıl yapılır

Malzemeler (8 kişilik)
Yapılışı
Su, tozşeker, kakao ve kremayı bir tencereye koyup, çırpma teli ile birlik¬te pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve içine elinizle iri parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edin. Orta ateşte kayna¬maya bırakın ve kaynadıktan sonra ocağı kısın. Bu şekilde 1 saat kaynatın. Karışım cıvık muhallebi kıvamına gelince tencere¬yi ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak iyice soğutun. Minik küpler halinde doğranmış meyve ve damla çikolatayı katın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra arzu ettiğiniz kalıba dökün ve derin dondurucuda 1 gece bekletin. Ertesi gün servis yapmadan 10 dakika önce derin dondurucudan çıkarın. Bekletmeden servis yapın.

Malzemeler (8 kişilik)
- Bir buçuk paket bitter çikolata (1 paket= 80 gram)
- 1 su bardağı damla çikolata
- 2 det kayısı
- 1'er adet nektarin ve şeftali 4'er adet çilek ve kiraz
- 4 adet dondurulmuş vişne
- 1 adet küçük boy kivi
- 5 su bardağı su
- Bir buçuk su bardağı tozşeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 kahve fincanı krema
Yapılışı
Su, tozşeker, kakao ve kremayı bir tencereye koyup, çırpma teli ile birlik¬te pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve içine elinizle iri parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edin. Orta ateşte kayna¬maya bırakın ve kaynadıktan sonra ocağı kısın. Bu şekilde 1 saat kaynatın. Karışım cıvık muhallebi kıvamına gelince tencere¬yi ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak iyice soğutun. Minik küpler halinde doğranmış meyve ve damla çikolatayı katın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra arzu ettiğiniz kalıba dökün ve derin dondurucuda 1 gece bekletin. Ertesi gün servis yapmadan 10 dakika önce derin dondurucudan çıkarın. Bekletmeden servis yapın.