cicozz
Çocukluk cicozlarda saklı
Çikolatalı Çiz Kek Tarifi - Çikolatalı Cheese Cake Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1 Paket Petibör Bisküvi
100 Gram Tereyağı
Kreması İçin
1 Paket Labne Peynir
3 çorba k. yoğurt
1 su b. toz şeker
2 yumurta
4 çorba k. un
1 p. vanilya
Üzeri İçin
200 gr. Çikolata
1 su b. Krema
Hazırlanışı
1 paket bisküviyi rondodan geçirerek un haline getirin.
Erimiş tereyağı ile karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına
bastırın. Kreması için bir kasede labne peynirini, yoğurdu,
toz şekeri, yumurtayı,unu ve vanilyayı karıştırın.
Bisküvilerin üzerine dökün. 150 veya 160 derecelik fırında
en az 1 saat süre ile içini çekene kadar pişirin. Üzeri için
bir tavaya kremayı döküp kaynatın.Üzerine çikolatayı koyup
erimesini sağlayın.
Bu nefis çikolata sosunu iyice soğuyan kekin üzerine
dökün. 1 gece soğuttuğunuz keki kalıbından ertesi gün
ayırın. Ortaya 3 renkli nefis bir cheese kek çıkacak.
Malzemeler
1 Paket Petibör Bisküvi
100 Gram Tereyağı
Kreması İçin
1 Paket Labne Peynir
3 çorba k. yoğurt
1 su b. toz şeker
2 yumurta
4 çorba k. un
1 p. vanilya
Üzeri İçin
200 gr. Çikolata
1 su b. Krema
Hazırlanışı
1 paket bisküviyi rondodan geçirerek un haline getirin.
Erimiş tereyağı ile karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına
bastırın. Kreması için bir kasede labne peynirini, yoğurdu,
toz şekeri, yumurtayı,unu ve vanilyayı karıştırın.
Bisküvilerin üzerine dökün. 150 veya 160 derecelik fırında
en az 1 saat süre ile içini çekene kadar pişirin. Üzeri için
bir tavaya kremayı döküp kaynatın.Üzerine çikolatayı koyup
erimesini sağlayın.
Bu nefis çikolata sosunu iyice soğuyan kekin üzerine
dökün. 1 gece soğuttuğunuz keki kalıbından ertesi gün
ayırın. Ortaya 3 renkli nefis bir cheese kek çıkacak.