mahir
Harbi Aktif Üye
Çikolatalı çatlak kurabiye nasıl yapılır?
Tatlı seven çocuklar ve yetişkinler için hazırlayabileceğiniz pratik ve bir o kadar lezzetli çikolatalı çatlak kurabiylerin yapılışı konusunda size yardımcı olacağız.
Malzemeler (30 adet)
Çikolatayı parçalayıp, benmari usulü eritin ve ılınması için bir kenara alın. Diğer tarafta oda sıcaklığındaki tereyağı ile esmer-şekeri derin bir kapta mikserle çırparak krema haline getirin. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyip, mikserle çırparak karışıma yedirin. Vanilya ekstratını ve eriyen çikolatayı ekleyip birbiriyle özleşene kadar karıştırın. Son olarak un, kabartma tozu, bir tutam tuz, toz hindistancevizi ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Karışımı 2 saat derin dondurucuda ya da i gece buzdolabında bekletip, katılaşmasını sağlayın. Katılaşan kurabiye karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve pudraşekerine bulayın. Pudraşekerine bulanmış kurabiyeleri yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin (kurabiyeler pişerken yayıldığından, birbirlerine yapışmamaları için tepsiye aralıklı olarak konmalı). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekleterek soğutun ve servis yapın.
Selda Topbaş'ın notu: Vanilya ekstratını aktarlarda bulabilirsiniz. Dilerseniz bunun yerine toz vanilya da kullanabilirsiniz.
Tatlı seven çocuklar ve yetişkinler için hazırlayabileceğiniz pratik ve bir o kadar lezzetli çikolatalı çatlak kurabiylerin yapılışı konusunda size yardımcı olacağız.
Malzemeler (30 adet)
- 225 gram bitter çikolata
- 125 gram tereyağı
- 200 gram esmerşeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya ekstran
- 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 70 gram toz hindistancevizi
- 2 çorba kaşığı süt
- Kurabiyeleri bulamak için: 2 su bardağı pudraşekeri
Çikolatayı parçalayıp, benmari usulü eritin ve ılınması için bir kenara alın. Diğer tarafta oda sıcaklığındaki tereyağı ile esmer-şekeri derin bir kapta mikserle çırparak krema haline getirin. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyip, mikserle çırparak karışıma yedirin. Vanilya ekstratını ve eriyen çikolatayı ekleyip birbiriyle özleşene kadar karıştırın. Son olarak un, kabartma tozu, bir tutam tuz, toz hindistancevizi ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Karışımı 2 saat derin dondurucuda ya da i gece buzdolabında bekletip, katılaşmasını sağlayın. Katılaşan kurabiye karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve pudraşekerine bulayın. Pudraşekerine bulanmış kurabiyeleri yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin (kurabiyeler pişerken yayıldığından, birbirlerine yapışmamaları için tepsiye aralıklı olarak konmalı). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekleterek soğutun ve servis yapın.
Selda Topbaş'ın notu: Vanilya ekstratını aktarlarda bulabilirsiniz. Dilerseniz bunun yerine toz vanilya da kullanabilirsiniz.
Son düzenleme moderatör tarafından: