mahir
Harbi Aktif Üye
Ciğerli İç Pilav Tarifi, Ciğerli İç Pilav nasıl yapılır
Malzemeler
Bir tavaya bir kaşık yağ koyup kızdırın. Bunun içine leblebi kadar doğranmış kuzu ciğeri koyup sote edin. Tavayı ateşten indirip bir tarafa bırakın. Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, soğanı pembeleştirin. Üzerine çam fıstığını atın ve rengi değişene kadar kavurun. Üzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilave edin ve 2-3 kez karıştırarak kavrulduktan sonra sıcak et veya tavuk suyu koyun. Karabiber, tuz, yenibahar, tarçın, toz şeker, siyah üzüm, kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra sote edilmiş ciğeri ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun...
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 bardak et veya tavuk suyu
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 250 gr kuzu ciğeri
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 2 çorba kaşığı siyah üzüm
- 1 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- Karabiber, tuz
Bir tavaya bir kaşık yağ koyup kızdırın. Bunun içine leblebi kadar doğranmış kuzu ciğeri koyup sote edin. Tavayı ateşten indirip bir tarafa bırakın. Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, soğanı pembeleştirin. Üzerine çam fıstığını atın ve rengi değişene kadar kavurun. Üzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilave edin ve 2-3 kez karıştırarak kavrulduktan sonra sıcak et veya tavuk suyu koyun. Karabiber, tuz, yenibahar, tarçın, toz şeker, siyah üzüm, kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra sote edilmiş ciğeri ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun...