mahir
Harbi Aktif Üye
Çiğ Börek Tarifi, Çiğ Börek nasıl yapılır

Malzemeler
Çiğ böreğin içinin yapılışı
Çiğ böreğin yapılışı

Malzemeler
- 200 gram un
- 250 gram kıyma
- 1 baş soğan
- 1 yumurta
- 200 gram yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kızartma için yağ
- 1 Kaşık salça
Çiğ böreğin içinin yapılışı
- Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız.
- Biraz sulandırılmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız.
- Ateşten alıp tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu serpin.
Çiğ böreğin yapılışı
- 500 gram unu hamur tahtasına eleyiniz.
- Yumurta ve tuzu koyup ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız.
- Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırıp ıslak bez altında 15 dakika dinlendirin.
- Her parçaya 10-15 cm çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatınız.
- Kızgın yağda kızartıp kağıt yayılmış tepsiye alınız.
- Servis tabağına dizip sıcak servis yapınız.