Çiğ Börek Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Çiğ Börek Tarifi, Çiğ Börek nasıl yapılır
cig borek.jpg
Malzemeler
  • 200 gram un
  • 250 gram kıyma
  • 1 baş soğan
  • 1 yumurta
  • 200 gram yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartma için yağ
  • 1 Kaşık salça

Çiğ böreğin içinin yapılışı
  • Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız.
  • Biraz sulandırılmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız.
  • Ateşten alıp tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu serpin.

Çiğ böreğin yapılışı
  • 500 gram unu hamur tahtasına eleyiniz.
  • Yumurta ve tuzu koyup ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız.
  • Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırıp ıslak bez altında 15 dakika dinlendirin.
  • Her parçaya 10-15 cm çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatınız.
  • Kızgın yağda kızartıp kağıt yayılmış tepsiye alınız.
  • Servis tabağına dizip sıcak servis yapınız.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst