deep
Harbi Aktif Üye
Buğdaylı sebze çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler (6 kişilik)
Yapılışı
Aşurelik buğdayı bir gece suda bekletin. Ertesi gün haşlayıp kenara alın. Havucun ve patatesin kabuğunu soyun. Biberin çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra tüm sebzeleri küp doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın. Sebzeleri üzerine ekleyip birkaç dakika soteleyin. Unu serpin ve sebzelerle birlikte bir-iki dakika daha kavurun. Su, et suyu, aşurelik buğday, tuz ve karabiber ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın.
Malzemeler (6 kişilik)
- Yarım su bardağı aşurelik buğday
- 1'er adet havuç, patates, kırmızı biber ve kabak
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 su bardağı et suyu
- 6 dal dereotu
- Tuz, karabiber
Yapılışı
Aşurelik buğdayı bir gece suda bekletin. Ertesi gün haşlayıp kenara alın. Havucun ve patatesin kabuğunu soyun. Biberin çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra tüm sebzeleri küp doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın. Sebzeleri üzerine ekleyip birkaç dakika soteleyin. Unu serpin ve sebzelerle birlikte bir-iki dakika daha kavurun. Su, et suyu, aşurelik buğday, tuz ve karabiber ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın.