Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi, Brüksel Lahanalı Pilav nasıl yapılır
bruksel lahana.jpg
Malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
300 gr. Brüksel lahanası
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, tane karabiber

Brüksel Lahanalı Pilav Yapılışı

Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin.

Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın. Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin. Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin. Kapağını kapatıp, 1/2 saat dinlendirin. Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst