Brokolinin faydaları (kanser için)

Ömer
Yönetici
Brokolinin faydaları nelerdir, Brokoli kansere iyi geliyor

Bugüne kadar birçok faydası teshit edilen brokolinin özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen akut lenfoblastik löseminin (ALL) tedavisi üzerinde çok önemli etkisi olduğu belirlendi.

Ancak brokolinin yenerek tüketilmesi sizin için faydalı olsa da aynı yöntem lösemi için geçerli değil. Bilim adamları hastalığın tedavisi için brokolideki sulforafan isimli bileşenin yoğunlaştırılmış halini kullanıyor.
brokoli.jpg

HuffingtonPost'ta yayınlanan habere göre, Baylor Tıp Fakültesi'nde görevli araştırmacılar, brokoli gibi turpgiller ailesinden gelen sebzelerde bulunan sülforafan (Sulforaphane) isimli bileşenin laboratuarda lösemi hücrelerini öldürebildiğini tespit ettiler. Plos One isimli dergide yayınlanan çalışmaya göre, sülforafan isimli bileşen kansere yol açan akut lenfoblastik lösemi hücrelerini öldürürken sağlıklı hücreler üzerinde herhangi bir etki yapmıyor. Özellikle çocuklarda yaygın olan akut lenfoblastik lösemi (ALL) hastalığında tedavi şansı yüzde 70'tir. Bu çalışmanın bulgularının önemli olduğunu söyleyen doktorlar, bazı çocukların tedaviye cevap vermediğini ve özellikle bu hastalar için alternatif tedavilere ihtiyaç duyduklarını kaydettiler.

Sulforafan brokoli, brüksel lahanası gibi turpgil ailesinden herhangi bir sebzede bulunmasına rağmen, bilin adamları bu bileşenin yoğunlaştırılmış şeklini kullanıyorlar. Bu sebzelerin tüketilmesi sizin için sağlıklı olsa da laboratuardaki gibi kanser üzerinde aynı etkiyi brokoliyi yiyerek oluşturmak mümkün değil. Ancak bu araştırma sayesinde löseminin bu belirli türü için önümüzdeki yıllarda tedavisinin bulunabileceğini belirledi.

Daha önce de Clinical Cancer Research isimli dergide yayınlanan çalışmaya göre, sülforafan isimli bileşenin farelerde ve laboratuar kültürlerindeki göğüs kanserli kök hücreleri öldürebildiği tespit edilmişti.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
1
Görüntülenme
16B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
16B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Üst