deep
Harbi Aktif Üye
Bostan patlıcanı kebabı nasıl yapılır
Malzemeler 6 kişilik
Yapılışı
Patlıcanların saplarını kesmeden ve soymadan küçük yeşil yapraklarını koparın. Daha sonra saplan ile birlikte ortadan ikiye bölün. Kesilmiş yüzlerine tuz serpin ve yarım saat bekletin. Yıkayıp, kurulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. İçlerini kaşıkla çıkarın. Çıkan parçaları küçük doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, kıyma ve piyazlık doğranmış soğanı, soğanın rengi dönene dek kavurun. Üzerine doğranmış mantar, biber ve domates ekleyip kavurun. Doğradığınız patlıcanları, tuz ve karabiberi de katın. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Harcı patlıcanların içine doldurun ve bir fırın tepsisine yerleştirin. 1 çorba kaşığı salçayı suyla açın ve tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Aşçının notu: Yemeği kuşbaşı etle de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler 6 kişilik
- 3 adet orta boy bostan patlıcanı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 100 gram mantar
- 2 adet domates
- 2 adet dolmalık biber
- yarım çorba kaşığı salça
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı
Patlıcanların saplarını kesmeden ve soymadan küçük yeşil yapraklarını koparın. Daha sonra saplan ile birlikte ortadan ikiye bölün. Kesilmiş yüzlerine tuz serpin ve yarım saat bekletin. Yıkayıp, kurulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. İçlerini kaşıkla çıkarın. Çıkan parçaları küçük doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, kıyma ve piyazlık doğranmış soğanı, soğanın rengi dönene dek kavurun. Üzerine doğranmış mantar, biber ve domates ekleyip kavurun. Doğradığınız patlıcanları, tuz ve karabiberi de katın. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Harcı patlıcanların içine doldurun ve bir fırın tepsisine yerleştirin. 1 çorba kaşığı salçayı suyla açın ve tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Aşçının notu: Yemeği kuşbaşı etle de hazırlayabilirsiniz.