xisyankarx
!!!.isyankar.!!!
Malzemeler
1 Su bardağı yeşil mercimek
6 Çorba kaşığı su
100 gr konserve bezelye
Yarım adet dolmalık biber
1 Çay kaşığı toz maya
3 Çorba kaşığı süzme yoğurt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süsleme için :
1-2 Adet havuç
Hazırlanışı
1 Su bardağı yeşil mercimek
6 Çorba kaşığı su
100 gr konserve bezelye
Yarım adet dolmalık biber
1 Çay kaşığı toz maya
3 Çorba kaşığı süzme yoğurt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süsleme için :
1-2 Adet havuç
Hazırlanışı
- Mercimeği bir gün önceden ıslatın.
- Suyunu süzüp tuzlu suda haşlayın.
- Tekrar suyunu süzüp 6 çorba kaşığı su ve doğranmış dolmalık biberle birlikte robotta ezin.
- Maya, yoğurt ve 1 tutam tuzu ilave edin.
- Bezelyeyi süzüp haşlayın.
- Suyunu süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
- Margarini tavada kızdırıp, kırmızı pulbiberi ilave edin.
- Birkaç kez karıştırıp, 1 tutam tuz ve bezelye püresini ekleyin.
- Kısık ateşte karıştırarak 1-2 dakika pişirip ateşten alın.
- Sıvıyağı teflon tavada kızdırın.
- Hazırladığınız mercimek püresininden kepçe kepçe alarak kızgın yağda kızartın.
- Üzerlerini kaşıkla düzelterek 4-5 santim büyüklüğünde yuvarlak oluşturun ve çift taraflı kızartın.
- Her birinin üzerine 1 çorba kaşığı dolusu bezelyeli karışımdan yerleştirin.
- Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin.
- İnce uzun dilimlenmiş havuç çubuklarıyla süsleyerek servis yapın.