~~ Beyninizi ProgramLayin ~~

By.Shadow KaLb-i Mecruh.*
Insan beyni biyolojik bir bilgisayardir. Zeka ve hafizasi guclu insanlarla siradan insanlar arasinda zihinsel bilgisayarlarinda cok az fark vardir. Ancak basarili insanlar beyin bilgisayarlarini kullanmayi iyi bilmektedirler.


Yasadigimiz olaylar, heyecanlarimiz beynimize protein olarak sifrelenir. 2-3 gun sonra ayni olaylari heyecanlari ile birlikte hatirladigimizda beynimiz o bilgileri kayitli odaciktan yani disketten okur ve biz anlatmaya baslariz. Butun bu bilgiler kimyasal ve elektriksel olarak kodlanmaktadir.

Iste beynini iyi kullanan insanlar beyinlerindeki kimyasallara saygili davranan insanlardir.
Su unutulmamalidir. Beyinde bilgi akisi kimyasal ve elektriksel ileti ile olmaktadir. Beyindeki Hard diskin manyetik parcaciklari da kimyasal maddelerdir.
Bu kimyasallari iyi kullanim icin bazi altin kurallar:


1-Kotu bellegin birinci sorumlusu dikkatsizliktir. Dusunceyi yogunlastirabilen insanlar bilgileri zihinlerine kazirlar. Dikkat edilmeden yazilmis bilgiler kuma yazilmis gibidir hemen silinir.


2-Kotu bellegin ikinci sorumlusu ozguven azligidir. Insan beyninde biyolojik bir saat vardir. Eger o saate bilerek ve inanarak sabah 07:00 'de kalkacaginizi soylerseniz oyle programlanmis olursunuz. Sabah 07:00'da kalmaniz kesinlesir. Kolumuzdaki saate guvendiginiz kadar hafizamiza guvenirsek o bizi yaniltmaz.


3-Kotu hafizanin ucuncu sorumlusu onem vermemektir.Unutulan bilgiler genellikle o kisi tarafindan onemsenmeyen bilgiler olacaktir.Unuttum demek mazeret olamaz o konuya onem vermedigimiz anlamina gelir.


4-Kotu hafizanin bir sorumlusu da akilda tutma teknigini bilmemektir. Ornek vermek gerekirse araba, kus, mavi, lale kelimelerini akilda tutmak istiyorsunuz. Dogrudan ezberlerseniz unutulacaktir. "Mavi arabanin uzerindeki kusun agzinda lale var" olarak tasavvur ederseniz unutmayacaksiniz.


5-Kotu bellegin onemli bir sebebi de bilgilerin kullanilmamasidir. Insan beni "Ya kullan ya kaybet" kurali ile calisir. Bilgiler tekrar edilirse pekisecektir. Yazili bilgelere ulasmak kolaylasacaktir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst