Beygü Gökçin - Beygü Gökçin Kimdir ? - Beygü Gökçin Hakkında

inbo Üye
İzmir Karşıyaka'da doğan sanatçı, orta ve lise eğitimini (İzmir Özel Türk Koleji, Mersin Toros Koleji, Kabataş Lisesi ve Osmaniye Lisesi) tamamladı. Beygü Gökçin'in resim kabiliyeti ve müziğe olan ilgisi orta eğitim dönemi olan Özel Türk Koleji 'nde başladı. 1979 yılında Avusturya'nın başkenti Viyana'ya yerleşti. 1983-1984 senesinde Viyana'da Avrupa ve dünyada ilk defa işsiz gençlerden yapılmak istenilen (Die erste Arbeitslosen Musical, Halle IV-Rostfrei), müzikalinin seçmelerine katıldı ve kazandı. Müzikalde oynadı ve senaryo yazılımı beste ve söz çalışmalarında yer aldı. Kendisi müzikalin iki parçasını Almanca olarak seslendirdi. Hannes Hrubes & Ludwig Adam Wickerl yönetmenliğindeki müzikalin Almanya ve Avusturya turnelerine katıldı, müzikal Avusturya televizyonunda yayınlandı. Aynı yıl içinde Viyana tiyatrosu dans okulunda dört aylık modern dans eğitimi aldı. Beygü Gökçin 1982-1986 yılları arasında Wiener Metropol (Müzikhol'de) çalıştı.
Sanatçı, 1984'den sonra dört sene Wiener model sekretariat ve Vanity Fair model ajanslarında model olarak çalıştı. Reklam filmleri, kısa film, katalog çekimleri ve defilelerde rol aldı. Uluslararası Atomik Enerji Ajansı (I.A.E.A)'nın kongrelerinde üç hafta çalıştı. 1985 - 89 yıllarında Daniel Moser modaevi'nde çalışmaya başladı. (Cerutti, Trusardi, Century, Ludwig Reiter Shoes) 1990 - 1994 yıllarında Yohji Yamamoto. Commes Des Garçons, Issey Miyake ve Matsuda gibi dünyaca ünlü Japon tasarımcılarının koleksiyonlarının satıldığı yine ünlü Emis modaevi'nde moda danışmanı olarak çalıştı.1994 yılında Emis Modaevi'den ayrılan sanatçı kendini sadece resim çalışmalarına verdi.
1979 yılında başlayan Avusturya yaşamı sanatçının kendisini tanımasında ve keşfetmesinde büyük rol oynadı.
Beygü Gökçin 1995 yılı sonunda Türkiye'ye kesin dönüş yaptı.
Çok yönlü bir sanatçı olan Beygü Gökçin Viyana'da çeşitli ülkelerin müzisyenlerine stüdyo ve konserlerinde ağız armonikasıyla eşlik etti.
(Steve Wonder'ın davulcusu Dennis Davis (Shake it to the beat) ,(Joe Meixner ile Ubahn-Boogie), (Johny Melville. Patrick Gammon, Hallucination Company),(Wiener Metropol) gibi.
İstanbul'a döndükten sonra da müzik çalışmalarına devam eden sanatçı;
1997 - 1999 yılları arasında Çırağan Sarayı Q Jazz Club müzisyenlerine ağız armonikasıyla eşlik etti.
1997-2000 yılları arasında; Açık Radyo & Açık Deniz programı müzik yapımcılığı (seslendirme) Uluslararası Deri Günleri tanıtım film müziği (Ezgi Ajans)
Açık Radyo Zaman Tayyaresi programının jingle müziği (Harmonika ve seslendirme) yaptı.1997 yılında kendi olanakları ile müziği ve bestesinin kendisinin yaptığı m.a.p.(Viyana) müzik stüdyolarında kayıt ettiği "Change the world" adlı bu bestesi Atv ana haber bültenlerinde ve diğer programlarda fon müziği olarak kullanıldı.
İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Salonunda Mulan çizgi filmi Türkiye galası art direktörlüğü ve sunuşunu yaptı.
İstanbul Lütfü Kırdar da birinci ve ikinci Uluslararası Yeniçağ Kongresinde sahne performansı.
1984 'ten bugüne Sanatçı, çok renkli, özgür, sembolik, limit koymadan ve akademik disiplin dışında kendi stilini oluşturmaya başladı. Malzemelerinin ve boyalarının kalitesi yüksek olan resimlerinde, süsleme stili, kendine has resim yapma tarzı ile ve resimlerin kendi hikayeleriyle çok farklı olarak büyük bir renk coşkusuyla dış dünyasına yansıtıyor. Sanatçının yapıtları dünyanın çeşitli ülkelerinde ki sanatseverlerin özel koleksiyonlarında bulunmaktadır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst