Beyaz çikolatalı ve çilekli soğuk tatlı tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Beyaz çikolatalı ve çilekli soğuk tatlı nasıl yapılır
cilekli soguk tatli.jpg
Malzemeler (6-8 kişilik)
  • 6-9 adet kakaolu savoiardi bisküvisi
  • Yarım çay bardağı taze portakal suyu
  • 300 gram beyaz çikolata
  • 25 gram tereyağı
  • 1 çorba kaşığı pudraşekeri
  • 200 gram Maraş dondurması
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 200 gram çilek
Çilek sos için:
  • 250 gram çilek
  • 1 çorba kaşığı pudraşekeri
  • 1 çorba kaşığı taze portakal suyu
Beyaz çikolatalı ve çilekli soğuk tatlının yapılışı
Dikdörtgen bir kek kalıbının içini streç filmle kaplayın (silikon kalıp kullanılabilir). Kakaolu savoiardi bisküvilerini kalıbın içine yan yana dizin ve portakal suyu ile ıslatın. Beyaz çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari usulü erilin. 1 çorba kaşığı pudraşekeri, dondurma ve çırpma teliyle çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. Çilekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın. Çilekleri yan yana bisküvilerin üzerine dizin. Hazırladığınız çikolatalı karışımı yayın ve kalıbı 24 saat derin dondurucuda bekletin. Çilek sos için çileği ayıklayıp 1 çorba kaşığı pudraşekeri ve 1 çorba kaşığı portakal suyu ile püre haline getirin ve koyu kıvam alana kadar pişirin.

Tatlıyı servis etmeden yarını saat önce derin dondurucudan çıkartın. Dilimledikten sonra çilek sosla servis yapın.

Savoiardi bisküvisi kedidili bisküviden daha kalın bir bisküvi çeşididir. Marketlerde bulabilirsiniz. Selda Topbaş
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst